Opi verkkokurssilla ohjelmoimattomien e-tekstiilien perusteet!

Piiiiitkään mietin, että voiko e-tekstiileitä opettaa etänä. Mutta pidettyäni tänä syksynä etäkoulutuksen Ommel ry:lle vahvistui ajatus, että kyllä tämä toimii etänäkin! Eli siitäpä sitten lähdin verkkokurssia suunnittelemaan!

JA NYT ENSIMMÄINEN SUOMENKIELINEN ELEKTRONISTEN TEKSTIILIEN VERKKOKURSSI ON AVOINNA! 🙂

Keskityn kurssilla ohjelmoimattomien e-tekstiilien opettamiseen. Ilman ohjelmointia voidaan tehdä paljon mielenkiintoisia ja kekseliäitä juttuja! Kurssi on suunnattu aloittelijoille, sekä niille jotka haluavat varmuutta tekemisen tai opettavat aihetta eli vaikkapa käsityön opettajille.

Kurssin sisältönä on

  • e-tekstiilien perusteet haltuun
  • avoin ja suljettu virtapiiri
  • esimerkkejä erilaisista tekstiilimateriaaleista tehdyistä ja muista helpoista kytkimistä, joilla voi hallita valon syttymistä
  • paljon ideoita ja inspiraatiota ohjelmoimattomien e-tekstiilien tekemiseen
  • lista hankittavista elektroniikkamateriaaleista, tilauspaikka ja linkit
  • bonuksena: etätuki kurssilaisten projekteille!

Lisäksi

  • kaikista aiheista on videoluennot
  • alusta toimii myös mobiilissa

Kurssin suoritettua kurssilaiset osaavat tehdä vaikkapa tällaisen vuorovaikutteisen huopakorin! Koriin löytyy tarvikkeet, teko-ohjeet ja kaavat kurssialustalta.

e-tekstiilien verkkokurssi, tarvikepaketti
Huopakori, johon syttyy painekytkimen vaikutuksesta valot, kun sinne laittaa tavaroita.

Kurssitarvikkeiden hankinnassa teen yhteistyötä Kouluelektroniikka Oy:n kanssa. Olen heidän kanssaan kaupallisessa yhteistyössä rakentanut e-tekstiilien aloituspakkauksen, jollainen tällekin kurssillekin tarvitaan! Niin kiva, että he lähtivät toteuttamaan ideaani ja nyt kaikki tarvittava on saatavilla helposti heidän kauttaan!

Verkkokurssi on avoinna lokakuun 2021 loppuun asti. Suljen kurssin tämän jälkeen, että voin palvella kurssille osallistuneita paremmin. Parantelen kurssia palautteiden pohjalta ja avaan taas myöhemmin uudelleen.

Tuletko mukaan kurssille? 🙂

EDIT: kurssi aukeaa jälleen 22.11.2021! Tervetuloa silloin mukaan! 🙂

Uusi kirja – Arktiset e-tekstiilit on vihdoin julkaistu!

Ensimmäinen suomenkielinen teos e-tekstiileistä on julkaistu! Saimme kollegani Piia Pyrstöjärven kanssa vihdoin valmiiksi teoksen, jota olemme jo tovin tehneet. Henkilökohtaisesti minulla vei aikaa suomenkielisten termien kartoittaminen ja kirjan rakenteen suunnittelu vaikka itse esimerkit olivat valmiina jo aikoja sitten. Olen tosi tyytyväinen, että kirja on vihdoin julki! 😀

Lue loppuun

E-tekstiilien työkalupakissa

E-tekstiilien teossa tarvitaan erilaisia työkaluja mm. yleismittaria. pihtejä, mittanauhaa ja nuppineuloja. Näissä ei ole huomioitu juuri e-tekstiileille tarpeellisia ominaisuuksia, kuten, että kankaaseen pitäisi saada mittari tai johto kiinni, mutta siihen ei saisi jäädä jälkiä. Tässä olisi tilaisuus uudenlaisille välineille – ja muutamissa lähteissä onkin jo esitelty prototyyppejä mahdollisista työkaluista.

Lue loppuun

Hei tekstiiliMaailma!

E-tekstiili, eli elektroninen tekstiili, on tuote tai teos, jossa on yhdistetty elektroniikkaa ja tekstiilimateriaaleja. Yksinkertaisimmillaan sellaisen voi valmistaa tekstiilistä, sähköä johtavasta ompelulangasta, LED-valosta ja virtalähteestä kuten paristosta. Ohjelmoitavien mikrokontrollien eli pienten tietokoneiden avulla tekstiileistä saadaan interaktiivisia, jolloin ne saadaan reagoimaan ympäristön muutoksiin kuten vaikka valoon tai lämpötilaan. Lue loppuun