Referenssit

Käsityöt + teknologia = elektroninen tekstiili

Referenssit

Minulla on yli kymmenen vuoden kokemus e-tekstiilien tekemisestä. Olen kouluttanut ja tutkinut, kirjoittanut artikkeleita, juttuja ja kirjoja. Olen ollut myös mediassa esillä aiheeseen liittyen. Olen saanut apurahoja e-tekstiilien tutkimuksiin ja kirjojen kirjoittamiseen Suomen kulttuurirahastolta, Suomen tekstiili- ja muoti ry:ltä, sekä Suunnon perustajalta, Seppo Säynäjäkankaan tiedesäätiöltä.

Tervetuloa tutustumaan tekemiini töihin!

Tutkimus

Aloitin tutkimusprojektissa 2010, jossa pääsin ompelemaan teknologiaa kiinni vaatteeseen – tästä alkoi kiinnostukseni e-tekstiileihin! Nykyään olen väitöskirjatutkijana Lapin yliopistossa ja tutkin e-tekstiileitä ja puettavaa teknologiaa pedagogisesta ja esteettisestä näkökulmasta. Julkaisen artikkeleitani pääasiassa kansainvälisissä konferensseissa. Töitäni on myös esitelty ja palkittu kansainvälisissä konferensseissa. Linkki tutkimustietokantaan: Emmi Harjuniemi Linkki portfoliooni: emmiharjuniemi.com (päivityksessä)

Opetus

 • Olen opettanut e-tekstiilejä vuodesta 2015 asti, jolloin saimme kurssin Lapin yliopistoon.
 • Perustin @e_tekstiilit Instagram-tilin, nämä verkkosivut ja yrityksen vuonna 2018.
 • Olen kouluttanut erilaisia organisaatiota ja yhdistyksiä e-tekstiileihin liittyen, mm.
  • Rovaniemen käsityöopettajien yhdistys
  • Ommel ry
  • Kouvolan seudun ammattiopisto
  • Kymmeniä opiskelijoita verkkokursseillani
  • Olin mukana myös Ommel-festareille tänä vuonna ja pidin siellä asiantuntijaluennon, työpajoja ja kursseja. Lisäksi myin kaupallisessa yhteistyössä Kouluelektroniikka Oy:n kanssa valmistettuja e-tekstiilin aloituspakkauksia ja itse kustantamaani kirjaa.
  • Olen kirjoittanut kaksi kirjaa aiheesta, joista toinen on ”Opas e-tekstiilien tekemiseen – Kaikki tärkeä elektronisten tekstiilien tekemisestä ilman ohjelmointia”. Kirja keskittyy erilaisiin kytkimiin ja se on myynyt hyvin. Sain teosta varten Suomen Kulttuurirahastolta apurahan. Sekä yhteiskirjoittamani Arktiset e-tekstiilit, joka on saanut todella hyvin latauksia ja jonka tekemiseen myöskin saimme avustusta Suomen Tekstiililtä ja Muodilta stipendin muodossa.

Emmi mediassa

Viimeksi olin Kide-lehden haastattelussa ja kansikuvassa, kertomassa tutkimuksestani.

Klikkaa kuvaa päästäksesi lehtijuttuun!

Tervetuloa seuraamaan lähes päivittäisiä ja nopeammin päivittyviä juttuja Instagramiini!