Hauska tutustua!

Käsityöt + teknologia = elektroninen tekstiili

EMMI HARJUNIEMI – MUOTOILIJA, OPETTAJA JA TUTKIJA

Kun vuonna 2012 aloin itse tekemään elektronisia tekstiilejä olohuoneeni lattialla, olisin tuolloin todellakin tarvinnut henkilön, joka olisi voinut opastaa minua tekstiilin ja teknologian rajapinnassa. Mutta koska apua ei ollut saatavilla tai edes suomenkielisiä ohjeita, oli opeteltava itse.

Olen koulutukseltani taiteen maisteri ja lukenut pääaineenani tekstiili- ja vaatesuunnittelua, joten tekstiilit olivat tuttuja. Ohjelmointiin pääsin käsiksi nopeasti, sillä teknologiaoppiminen on minulle ollut aina helppoa. Tätä yhdistelmää: käsityö + teknologia lähdimme tarjoamaan yliopisto-opiskelijoille vuodesta 2015, kurssilla E-tekstiilit. Vastasin kurssin teknologiatoteutuksesta.

Koska oppimateriaalia ei ollut, päätin tehdä sitä itse. Tavoitteenani on auttaa alkuun mahdollisimman montaa samassa tilanteessa olevaa, e-tekstiileistä kiinnostunutta! Ymmärrän täysin millaisia haasteita ja kysymyksiä alkuvaiheessa esiin nousee.

Minä, ompelemassa elektroniikkaa kiinni vaatteeseen, 2010. Kuva: Heidi Kaartinen

Olen työskennellyt muotoilun ja teknologian inspiroivassa rajapinnassa toistakymmentä vuotta erilaisissa opetus- ja tutkimustehtävissä. Viime vuodet olen työstänyt myös väitöskirjatutkimustani e-tekstiileistä ja puettavasta teknologiasta ja esitellyt töitäni kansainvälisissä konferensseissa ja näyttelyissä. Töitäni on myös palkittu kansainvälisesti.

Opetus- ja tutkimustyössäni olen seurannut teknologian kehittymistä ja huomannut, että sen hallitseminen on entistä tärkeämpää tulevaisuudessa. Haluan siksi tarjota materiaalia uudenlaisten teknologioiden ja etenkin e-tekstiilien oppimiseen ja apuani niiden haltuunotossa!

Inspiroivia hetkiä e-tekstiilien parissa!

Emmi

Linkit: Portfoliooni ja LaCRIS-tutkimustietokantaan

Heräsikö kysymyksiä? Ota yhteyttä: